Све категорије

Цирконијум силикат

Цирконијум силикат

цирконијум силикат Зр(СиО4)  је висок индекс преламања 1.93-2.01, хемијска стабилност, врста је висококвалитетног, јефтиног средства за затамњење, широко се користи у свим врстама грађевинске керамике, санитарне керамике, дневне керамике, првокласне занатске производње керамике, у преради и производњи од керамичке глазуре, широк спектар употребе, велика доза. Цирконијум силикат се широко користи у производњи керамике због своје добре хемијске стабилности, тако да на њега не утиче атмосфера печења керамике, и може значајно побољшати својства везивања керамичке глазуре и повећати тврдоћу керамичке глазуре. Цирконијум силикат је такође даље примењен у производњи колор сликовних цеви у телевизијској индустрији, емулгованог стакла и емајл глазуре у индустрији стакла. ТАЧКА ТОПЉЕЊА ЦИРКОНијум СИЛИКАТА ЈЕ ВИСОКА: 2500 степени Целзијуса, тако да се такође широко користи у ватросталним материјалима, стакленим пећима за набијање цирконијума, ливеним материјалима, премазима за прскање


Цирконијум силикат у праху


1. Карактеристике:

(1) цирконијум силикат као адитив за керамичку глазуру, у оквиру одређеног опсега величине честица са смањењем белине, јачине, отпорности на хабање, отпорности на хидролизу, отпорности на корозију, побољшане су способности самочишћења, смањене дозе.

(2) Због своје јаке отпорности на хидролизу, прах цирконијум силиката може се користити као носач нано функционалног праха у воденом окружењу.

(3) Цирконијум силикат се може користити као средство за површински премаз за функционалне прахове због своје јаке отпорности на оксидацију. На пример, црвена глазура кинеске црвене керамике је направљена од нано-цирконијум силикатног премаза, црвене и светле боје, не бледе.

(4) Због високе чврстоће и добре отпорности на хабање цирконијум силиката, нанометарски цирконијум силикат у праху је висококвалитетни абразивни медиј и инжењерска керамичка сировина.

2.Типичне особине:

Тачка

Хемијска компонента (%)

μм (Д50)

Степен белине

(1200℃*10мин)%

Губитак сагоревања 1г. Губитак
(1025℃-2х),

Садржи Х2О)%

ЗрО2Fe2O3ТиО2
ЗЛ-СКСНУМКС≥КСНУМКС≤КСНУМКС≤КСНУМКСКСНУМКС КСНУМКС ±≥КСНУМКС≤КСНУМКС

ЗЛ-СКСНУМКС

≥КСНУМКС≤КСНУМКС≤КСНУМКС

КСНУМКС КСНУМКС ±

≥КСНУМКС≤КСНУМКС

3. Паковање и складиштење:

Пакује се од 25 кг / бубањ. Може се користити дуго времена, ако се избегава директан контакт са влажном средином

4. Препоруке за апликације за млевење:

62д75ц7ед99дц
62д517ф3б1473
62d666d76c5a0